Vad lagar vår kock?

Den goda och näringsriktiga maten tillagas från grunden av vår egen kock och tillika barnskötare Linda i förskolans kök. Hon har ett genuint matintresse och väljer i huvudsak ekologiska råvaror till varje veckas smarriga meny (exempelmenyer finns längre ner på denna sida) . Läs mer om Linda här

Även barnen får vara med i köket. Bland annat bakar de pepparkakor och lussekatter på julen och är med och förbereder mellis. De äldsta barnen får skapa och laga en egen meny till sina kompisar varje vår. Vid födelsedagar får barnen göra egen yoghurt- och bärglass tillsammans med Linda och bjuda sina kompisar på. 

Exempel på Lindas veckomenyer 😋

  • Måndag: Pasta med belugalinssås
    Tisdag: Pestolax me couscous
    Onsdag: Tikka Masalagryta med ris
    Torsdag: Soltorkade tomater och fisk
    med osttäcke och bulgur
    Fredag: Halloumipasta

  • Måndag: Gräddig pasta med vegkorv och sojabönor att äta i skogen
    Tisdag: Järpar med tzatziki och klyftpotatis
    Onsdag: Fetabakad lax med zucchini och couscous
    Torsdag: Tomat- och basilikafisk med ris
    Fredag: Lasagne

  • Måndag: FN-dagen - vi äter mat från olika länder representerade på förskolan
    Tisdag: Krydd- och ostpanerad fisk med couscous
    Onsdag: Kyckling/vegbitar i gräddsås med potatis
    Torsdag: Vegetarisk pasta
    Fredag: Pytt med stekt ägg